Kuld C


Ziki fødte den 17 September 2015 4 hvalpe.


2 hanner og 2 tæver

(Desværre klarede den ene lille han det ikke)


    Roy                                     Tipi                                    Silke

Hvalpenes navne:


Maiwei's Roy the Golden Chili

Skal bo hos Ann-Louise Stålberg, Gothenburg, Sverige

Maiwei's Silke the Sweet Chili

Skal bo hos Marie og Jesper, Kolding

Maiwei's Tipi the Hot Chili

Skal bo hos Tilde og Sejer, Stilling


Roy

Født kl. 07.20

Tipi

Født kl. 07.43

Blå han

Født kl. 07.59

Silke

Født kl. 10.13

Fødselsvægt:

202 g

158 g

145 g

146 g

1. dag

202 g

140 g

129 g

132 g

2. dag

215 g

130 g

114 g

130 g

3. dag

228 g

147 g

110 g

153 g

4. dag

260 g

163 g

RIP

170 g

5. dag

304 g

184 g

RIP

207 g

6. dag

330 g

207 g

RIP

230 g

1 uge

380 g

235 g

RIP

254 g

2. uge

670 g

440 g

RIP

470 g

3. uge

970 g

690 g

RIP

680 g

4. uge

1297 g

926 g

RIP

890 g

5. uge

1575 g

1115 g

RIP

1075 g

6.uge

1855 g

1370 g

RIP

1300 g

7. uge

2100 g

1680 g

RIP

1520 g

8. uge

2690 g

1930 g

RIP

1670 g

Billedegalleri af Kuld C (opdateres løbende med nye billeder):

Øverste billedeviser er fra 0-6 uger nederst fra 6-8 uger

Små videoer af Kuld C


Mor: Rowleys Gold Dust(Ziki)  & Far: Fenomenets Emil The Viking(Kato) 

Ziki
Kato

Kuld C

Hvalpe dagbog:


Dato 12-11-15

Så er hvalpene blevet 8 uger. De har fået taget profil billeder i dag. Vi har fået lavet hvalpemapperne færdige og fundet alle de ting frem som de skal have med hjem. I morgen flytter først Tipi og derefter Silke hjem til deres nye familier.


Dato 11-11-15

Igår var hvalpene til dyrlæge for at blive vaccineret og chippet. De peb alle sammen lidt, men kom hurtigt overpå igen. Alle var sunde og raske.

I dag har tæverne været i bad, da begge flytter fredag. Roy skal bliver her lidt længere og må vente med at komme i bad til næste uge. Vi har stort set alle ting klar til de skal hjem, vi mangler bare at få taget billeder imorgen når de er 8 uger og printet ud til deres hvalpemapper som de skal have med hjem.


Dato 09-11-15

Her til middag har hvalpene været ude og prøve at gå i snor en og en. Jeg tog dem med i forhaven/terassen, hvor de ikke har været før, men som også er indhegnet i tilfælde af at de ville slippe løs. Jeg havde pølse med som godbid, så de fik belønning for at gå med. Alle 3 gjorde det rigtig flot! Håber på at de i løbet af en dag eller to kan komme med ud og prøve at gå lidt på vores vej.

Emilia og hvalpene har det rigtig godt sammen. De er nu så store at de kun får lov til at være sammen med hende en og en, og kun mens vi er ved siden af.


Dato 05-11-15

7 uger er gået siden vores små guldklumper kom til verden, og hvor er de bare skønne. De bliver frækkere og frækkere ;-) De har været med ude og se, dufte og høre trafik, mens de sad i vores cykeltrailer. Deres personligheder er også for alvor begyndt at skinne igennem og de 3 hvide uldtotter er sååå forskellige! I weekenden kommer alle 3 hvalpekøbere på besøg(også hvalpekøberen fra Sverige), så hvalpene kan se og dufte deres nye familie inden de to piger om 1 uge skal flytte til hver deres hjem. Roy skal til Sverige og skal derfor blive her til han er 4 mdr. 

Der er booket dyrlæge til på tirsdag så de kan blive chippet og vaccineret.

Jeg syntes tiden flyver afsted. Vi nyder hver dag med dem og det bliver rigtig hårdt når pigerne flytter. Jeg trøster mig ved, at det er nogle super gode hjem vi har fundet og at vi forhåbentligt er med til, at give familierne et nyt fantastisk familie medlem :-)


Dato 29-10-15

Så er hvalpene blevet 6 uger og sikke meget der er sket den sidste uge. Vi har haft en hel masse besøg af både mennesker og andre hunde. Hvalpene har været ude og  køre meget i bil, bla. helt til Strib på socialiseringstur på Strib Dyreklinik. Turen i bil tog 40 frem og tilbage og på klinikken var vi i 3 timer. Her fik hvalpene og Ziki et af konsultationsrummene at lege i.

De er begyndt at øve sig i at have halsbånd på - og sikke det klør;-) . De er rigtig gode til at blive børstet, men begynder at blive lidt vilde når de skal have klippet negle, så dette foregår når de er meget trætte. De løber vildt rundt både inde og ude og er så skønne at se på :-) De er blevet rigtig gode til at gøre sig rene udendørs. De kommer hver gang der bliver kaldt nu. <3


Dato 25-10-15

Vi har næsten dagligt besøg og kallenderen er godt fyldt ud de næste 3 uger med besøg og andre aktiviteter med hvalpene. Fredag var en familie med to børn på 5 og 7 år her. Lørdag kiggede Mads søster på 18 samt hans mor forbi. I dag har vi igen haft en sød familie med deres 7 årig datter på besøg. Derudover kiggede Birthe og Claus forbi med vores dele hund Malik, som også er hvalpenes halvstorebror. Han var rigtig sød ved de små hvalpe og snuste forsigtigt til dem. De mistede nu hurtigt interessen for ham, som om han altid har været her. Imorgen kigger deres halvsøster Takira forbi. 


Dato 22-10-15

Hvalpene er i dag 5 uger og har for første gang været med ude og køre i bil. De tog det alle 3 rigtig pænt. Jeg havde Ziki med som støtte. I dag var en lille kort tur på 5 min. Den næste uge skal de med ud og køre hver dag, da jeg har arrangeret et socialiseringsbesøg på Strib Dyreklinik. Da det tager 40 min. at kører derover, skal hvalpene være trygge ved at køre bil.

De er med ude i haven flere gange dagligt nu.

Alle 3 er blevet rigtig gode til at komme når jeg kalder på dem, både ud i og ind fra haven og når de skal have mad.


Dato 19-10-15

Hvalpene har for første gang været i haven i dag. De fik snust en del og tullert lidt rundt. De begyndte hurtigt at fryse og måtte ind i varmen igen.

De har fået klippet poter og øre, så de også vender sig til denne del.


Dato 12-10-15

Alle hvalpene har nu fået deres hørelse. De øver sig så små i at løbe lidt og de leger både med hinanden og med deres legetøj. Vores datter Emilia syntes hvalpene er meget spændende og her til aften var det som om hvalpene også syntes hun var sjov, Roy (hannen), fik smagt på hendes sokker ;-)

De har alle tre fået deres hjørnetænder. De smager godt til på hvalpefoderet, men Zikis mælk er nu det bedste.

De har lært at gå ud af hvalpenkassen hver gang de skal besørge. 


Dato 09-10-15

I løbet af de sidste par dage er hvalpene blevet meget dygtige til at gå rundt. De bliver dog hurtigt trætte. De tisser selv når de kommer ud af kassen inden de skal have mad.

Hanen (Roy) har i dag fået sin hørelse, han reagere på lidt høje lyde og lyden af min stemme får ham til at logre. :-)

De to piger ligger meget sammen og de er også begyndt at lege med hinanden. De prøver at hoppe op af hinanden, men har endnu ikke ballancen så det ender hele tiden med at de vælter :-) 


Dato 07-10-15

Der sker så meget med hvalpene lige nu. De er begyndt at kunne se og kravler rigtig meget rundt. De kan stadig ikke høre, det kommer indenfor den næste uges tid. Hvalpekassen er blevet åbnet så de kan kravle ud i hvalpegården. Hvalpene har været udenfor hvalpegården og gå rundt så de kan øve deres små ben. De har fået rigtig mad for første gang, hvilket de syntes var rigtig sjovt at smage på. De leger med når de nusses og er så småt begyndt at smage og puffe til legetøj. De giver lyd fra sig når de kalder på Ziki og når de leger.


Dato 01-10-12

I dag er hvalpene 2 uger gamle.

De er begyndt at få øjne men kan endnu ikke se. De er meget aktive og det er lidt en udfordring at få dem vejet da de ikke vil ligge stille ;-)

De bliver mere og mere mobile og kravler rundt i hvalpekassen.

Vores datter Emilia syntes de er meget spændende at kigge på når vi tager dem hen til hende. Ziki lader dem sove selv mere og mere så hun kan komme ud og gå tur, søge efter mad i haven mm.


Dato 28-09-15

Så skal der klippes negle igen. Hvalpene er 11 dage nu. De er meget aktive og kravler rundt i hvalpekassen. Jeg kan se at der går ikke længe før hannen åbner øjnene.


Dato 24-09-15

Hvalpene er i dag 1 uge gamle. De stor trives! De spiser og møffer rundt hele tiden. De er gode til at falde til ro når de tages op også selvom de vendes og drejes. I dag skal de have klippet negle for første gang så de ikke kræsser Ziki når de spiser. Vi klipper negle på dem min. 1 gang i ugen fra nu af, både så de vender sig til det men også så de ikke kræsser Ziki, små hvalpe-negle er meget skarpe.

Ziki har for første gang siden de blev født være med ude på morgenturen. De andre dage har hun ikke ville for langt væk fra hvalpekassen. Det er dejligt at se at de nu er så store til at hun er rolig ved at komme lidt ud.   


Dato 22-09-15

Hvalpene er nu 5 dage gamle.


Dato 21-09-15

Fredag blev den ene lille hanhvalp mere og mere slap i løbet af formiddagen, så jeg kørte til dyrlæge med ham, hvor han fik medicin. Her hjemme gik vi igang med at sondefodre hver 3 time og give væske sc. Vi sørgede for at han hele tiden lå varmt hos Ziki og på en varmepude. Fredag aften og nat kvikkede han lidt op og spiste selv. Men igen lørdag morgen var han slap. Så vi fortsatte med at sondefodre. Lørdag eftermiddag spiste han igen lidt selv, og vi så et lille håb for at han nok skulle klare den.

Men søndag morgen var han igen slap og han virkede til at have det meget dårligt, så vi besluttede at tage ham til dyrlægen for at få fred.

Det har været rigtig hårdt se et lille liv komme til verden, for så at skulle herfra så hurtigt igen. Endnu hårdere har det været at følge Ziki i hendes kamp for at lille manden skulle klare det. Hun har virkelig gjort et stort stykke arbejde i at stimulere ham, putte ham ind til sig, samt hente mig når hun har ment der var brug for hjælp. Hun har stået ved hans side når han skulle have sonde og nusset ham så snart han kom ind i hvalpekassen igen.

Da vi skulle afsted med ham til dyrlægen søndag, kom Ziki slet ikke ud efter ham, som om hun på det tidspunkt viste at kampen var slut. Hun har heller ikke ledt efter ham siden.

Selv om det har været hårdt er vi ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning. RIP lille mand <3