Mor: Maiwei's Born Thunder-Storm Takira (Takira)

Far: Isumi´s Shiro Benjiro OÝoyo (Felix)

Kuld F


Takira har født 2 hvalpe den 3 november 2017

2 hanner1 dag gammel
1 dag gammel
1 dag gammel
1 dag gammel
1. uge
1. uge
1. uge
1. uge
1. uge
1. uge
1. uge
1. uge
Tid til første negleklip. 1 uge og 2 dage gamle.
Tid til første negleklip. 1 uge og 2 dage gamle.
Tid til første negleklip. 1 uge og 2 dage gamle.
Lige fået øjne, 1 uge og 6 dage gammel
2 uger og 5 dage
2 uger og 6 dage, første "rigtige" måltid
2 uger
2 uger - Putter under tæppet
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
4 uger
5 uger
5 uger
4 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
4 uger
5 uger
5 uger
5 uger - smager
5 uger - smager okseøre
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
5 uger
6 uger
6 uger
6 uger
6 uger
Far, Felix
Far, Felix
Far, Felix
Far, Felix
6 uger
6 uger
6 uger
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage
7 uger og 6 dage

Frosty                                                        Haku

Hvalpenes navne:


Maiwei´s Fearless Mr. Frosty


Maiwei´s Haku The Fearless

Dato

Hvid han.

Født: kl. 19,34

Blå han.

Født: kl. 20,37

Fødselsvægt

220 g

157 g

Dag: 1

236 g

146 g

1. uge

506 g

256 g

2. uge

796 g

452 g

3. uge

1080 g

670 g.

4. uge

1400 g

915 g

5. uge

1570 g

1070 g

6. uge

1790 g

1300 g

7. uge

2150 g

1550 g

8. uge

2810 g

1870 g

Hvalpe dagbog:


Dato: 29-12-17

Så blev hvalpene vaccineret og chippet. Begge sunde og raske :-)

I morgen flytter Haku og på tirsdag flytter Frosty. Herefter skal Takira hjem til sig selv igen. Jeg tror hun er klar til at hvalpene flytter og til at få lidt ro :-)


Dato: 28-12-17

I morgen er hvalpene 8 uger og snart flytter de hjem til deres nye familier. Jeg er sikker på at begge drenge får et fantastisk liv i deres nye hjem. I dag har vi taget profil billeder som vi plejer. Haku var noget utålmodig og der skulle mange billeder til for at få et godt. Frosty derimod sad stille og de første 5 billeder blev fine. Jeg havde ellers forventet, at det var Frosty som ville være den utålmodige, da han altid lige skal undersøge alt ting. Men når det gælder er han nu god til at koncentrere sig:-) Efter billederne blev taget var de meget trætte - det er hårdt sådan at være fotomodeller;-)

I morgen går turen til dyrlæge for at få et sundhedstjek og blive vaccineret og chippet.


Dato: 23-12-17

7 uger og snart flytter hvalpene hjemme fra...

De er begge nogle små krudtugler som løber og leget meget og vildt. De elsker at være ude i haven og gør både stort og småt derude. De laver ballade når alle de voksnehunde er med ude. Hailey løber de med og driller. Hun er ikke så god til at sige fra, hvorimod Ziki blot knurre en gang og så er der respekt.

De har været med ude og kører i bil. Her i starten er de bare ude og kører 5-10 min af gange, og så øger jeg længden stille og roligt. På fredag når vi skal kører 30-45 min. frem og tilbage til dyrlæge  er de godt vandt til at være i bilen. Takira er med hver gang som support.


Dato: 15-12-17

Så blev hvalpene 6 uger, sikke tiden flyver...

I løbet af ugen har de været med udenfor hver dag. De elsker at løbe rundt på græsset, men grundet det kolde vejr fryser de hurtigt.

De nyder af smage forskellige tyggeben, heriblandt okseøre. De er begyndt at spise hvalpefoderet uden, at det er blødt op og de er rigtig gode til at søge efter det på gulvet.

De bliver mere og mere frække og bruger deres tænder rigtig meget. De slogs med hinanden og indimellem bliver det så vildt, at Takira må stille sig imellem for at få ro på dem.

Hver deres personlighed begynder at skinne igennem, det er sjovt at følge hver dag hvor der sker noget nyt med dem :-)


Dato: 08-12-17

I dag fylder hvalpene 5 uger. Der er sket utrolig meget den sidste uge. De kræver mere og mere, og har dagligt brug for at opleve nye ting. De er med rundt i stuen og køkkenet når vi er hjemme. De er blevet præsenteret for nye ting til hvalpe gården bla. et scateboard, en rasle-bøtte og en ballance/massage pude.

Udover hvalpefoderet er de også begyndt at smage på tyggeben og det er også blevet til et par godbidder. Det er vigtigt at de for smagt noget forskellige og at de også lærer, at have noget lækker de skal dele. Takira er i bare ikke helt enig i det med at dele de gode tyggeben. Så hun stjæler dem fra hvalpene og spiser den gode kylling som er uden på og lader så oksepinden blive tilbage til hvalpene ;-) 

De har for første gang i dag været med udenfor. De syntes det var vildt spændende og var rundt over det hele med det samme. De virker begge utrolig modige overfor nye ting. Ingen af hvalpene reagere på larm og heller ikke støvsugeren siger de noget til, tvært imod, så vil de gerne hen og se hvad det er.

De er også begyndt at komme når man kalder, dog ikke hver gang de hører efter ;-)


Dato: 05-12-17

Hvalpene er nu 4,5 uge og der sker rigtig meget. De er begge begyndt at løbe mere rundt. Hvalpegården er blevet udvidet så de har meget plads at løbe rundt på når vi ikke er hjemme. De er med rundt i stuen og køkkenet. Takira er så småt ved at acceptere at hvalpene også er lidt sammen med Hailey.

De smager stadig på hvalpefoderet men vil helst bare have mælk fra Takira. De er blevet rigtig gode til kun at tisse på de hvalpebleer som er lagt i den ene ende af hvalpegården. Det er for koldt til at de kan komme med ud endnu.

De leger meget med hinanden og deres bamser. Når Takira prøver at lege med dem vælter de lidt rundt;-)

Hvalpenes navne er i dag sendt til godkendelse hos DKK, så de kan få deres stambøger.


Dato: 24-11-17

I dag er hvalpene 3 uger gamle. De er flyttet ind i stuen hvor de skal bo resten af den tid de er hos os. De bliver mere og mere mobile, og kan nu sidde op og er også begyndt at lege lidt. De bider ud i luften og efter hinanden. De prøver at bide i hinandens ben. Men da de hverken har tænder eller styrke endnu, ser det bare ud som om de sutter lidt på hinanden:-)

De har fået deres første rigtige mad, hvilket de var super gode til at smage på. De vil fra nu af blive præsenteret for "rigtig" mad flere gange om dagen. Her i starten vil det mest være noget de smager på.

I dag har de fået første gang ormekur. De syntes ikke det smagte ret godt! Men ned det skulle det jo...

Jeg syntes det virker som om de er begyndt at kunne høre. Når man knipser med fingrene eller klapper, vipper de med ørene og vender hovedet den vej lyden kommer fra.

Det er helt utroligt så meget der sker på 1 uge og hvor meget der kommer til at ske de næste 5 uger. Tiden går alt for hurtigt!


Dato: 16-11-17

I dag har den ene hvalp åbnet begge sine øjne og den anden hvalp har åbnet 1 øje. Mon ikke begge øjne er åbne i morgen? Selvom at de har åbnet øjnene går der nogle dage før de kan se noget.

De er begyndt at komme lidt op og stå på benene men er meget usikre og triller hurtigt om på siden.

Begge hvalpe spiser nu selv hos Takira og tager fint på. Den ene er en lille basse ;-)


Dato 11-11-17

Hvalpene er nu 1 uge gamle. De er begge meget aktive. Takira passer godt på dem og er stadig meget overbeskyttende. Den ene lille hvalp har ikke spist nok hos Takira, så vi har givet ham mælkeerstatning ved siden af. Vores datter Emilia syntes at hvalpene er så søde og hun "hjælper" dagligt til når den ene hvalp skal have mad. Hun er rigtig god til at holde dem.

Vi hørte for første gang små bjæf fra hvalpekassen i torsdags, så der er en som øver sig ;-)


Dato: 04-11-17

I går fredag den  3 november fødte Takira så små drenge. Fødslen var lang og hun havde veer i 2 timer før den første hvalp kom. Så Takira var godt træt efter følgende.

Lige nu har alle det godt. Takira vil ikke forlade hvalpene, så vi må "tvinge" hende ud og tisse. Mad og vand serveres i hvalpekassen, da hun nægter at gå ud frivilligt :-)


Video af hvalpene: